dilluns, 14 de novembre del 2011

Del Parador de Sau a Sant Pere de Casserres

Parador de Sau - Solella de Casserres - Puig dels Moros - Collet de Casserres - Sant Pere de Casserres - Parador de Sau
Excursioneta curta i fàcil. 7,8 km anada i tornada i uns 200 m. de desnivell. És una ruta circular però hi ha un trosset que es repeteix a l'anada i a la tornada. Es triga unes 3  hores fent-ho tranquil·lament i contemplant els paisatges.
Deixem el cotxe a l’aparcament que hi ha abans d’arribar al parador i creuant la carretera, trobem un camí que porta a la Soleia de Casserres. En el primer indicador, si seguim recte continuem cap a Casserres i si girem a l’esquerra anem cap a Tavèrnoles o Roda (ruta del Ter). Tot el camí està molt ben senyalitzat amb marques grogues, vermelles i blanques. Arriba un moment que el camí ample sembla acabar-se però si ens  fixem, a la dreta surt un corriol costerut i estret amb les marques dels tres colors.
Aviat arribem a una cruïlla de camins, al costat d’unes roques impressionants: El puig dels Moros. Val la pena pujar-hi al cim  des d’on hi ha unes boniques vistes del pantà.
Continuem el camí, ara el trobem marcat en unes roques pintades: una roca ens indica el camí cap al monestir i l’altra el camí per anar al parador (diferent del que hem fet abans). L’anem seguint i retornarem al parador per aquest altre sender.





Camí senyalitzat "Solella de Casserres"
Corriol costerut i estret


Puig dels moros
Puig dels moros



roques monumentals al costat del camí




Jardins de la recepció de sant Pere de Casserres


Sant Pere de Casserres


LLEGENDA "EL COS SANT DE SANT PERE DE CASSERRES"

Era el començament del segle onzè, al castell de Toles, depenent del de Cardona, nasquè un infant que prodigiosament va parlar al tercer dia de vida i va dir que només viuria trenta dies. Va disposar que un cop mort, es col·loqués el seu cos en una urna dalt d'una mula, la qual, deixada en llibertat, hauria de caminar i allà on s'aturés seria el lloc de la seva sepultura.
Els pares compliren al peu de la lletra el manament de l'infantó. Deixaren en llibertat la mula escollida i aquesta s'allunyà, seguida de patges, avançant camí a través de cims, carenes i valls fins que romangué parada al cim d'uns penyals que el riu Ter contorneja des de gran profunditat.
Aleshores la seva mare, la vescomtessa de Cardona, ordena que en aquell lloc hi fos fundat un monestir en honor a Sant Pere on es guardarien les despulles del Cos sant de Casserres.

Vistes del pantà de Sau des del camí


camí per on tornem


carretera del parador: punt inicial i final


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada