diumenge, 1 de gener del 2012

Puig del castell de la Bastida


Rupit - Can Cames - Puig del castell de la Bastida - Pla de l'Aigol - La Fontana - El Corriol Rupit

És un itinerari tranquil i suau que comença amb  les boniques vistes del poble de Rupit i de l'Agullola abans d'arribar al puig del castell de la Bastida i de tornada  es passa enmig d'una gran pineda i al costat de les cases senyorials de la Fontana i el Corriol.
Es fa tranquil·lament en una mica menys de 2 hores, hi ha uns 6'5 km per fer la volta sencera i el desnivell és d'uns 160 m.
Pugem pel carrer de la Barbacana fins el trencant de  la Botigueta, es continua pel camí de l'esquerra per anar a trobar el camí de santa Llúcia (el que va cap al riu). En aquest camí hi ha diversos miradors on es  contemplen precioses vistes del poble de Rupit, del pla de Fabregues i de l'Agullola.
Al costat de la casa de Santa Llúcia, on acaba l'empedrat, surt un camí ample de terra que ens durà a Can Cames, allà passarem vorejant uns camps en direcció sud i de seguida veurem les grans roques del puig del castell de la Bastida.
Per tornar agafarem un camí que envolta la casa de Can Cames per l'altra banda i quan arribem al punt per on hem passat abans, ens dirigirem cap el N buscant un camí força ample que travessa unes grans pinedes fins la cruïlla del Pla de l'Aigol que ens indica: la Fontana, El Corriol i Rupit.





Vista del poble de Rupit des del camí de Santa Llúcia


 
Vista de l'Agullola amb la boira a baix.

Pedró de Santa Llúcia
La casa de Santa Llúcia



















Camí ample que surt de la casa de Santa Llúcia i es dirigeix a can Cames

Rocs característics de can Cames

Can Cames






Puig del Castell de la Bastida


Al puig del Castell de la Bastida no hi ha cap castell. Es tracta d'un amuntegament de grans blocs de roques des d'on es poden albirar unes panoràmiques meravelloses.


El camí de tornada enmig d'una gran pineda
La Fontana

El Corriol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada