dilluns, 30 d’abril del 2012

Montdois - Sant Martí de Querós

Coll de Pendís - Montdois - Sant Martí de Querós


Des de Rupit, s'agafa la carretera en direcció Sant Joan de Fabregues i la Presa de Sau i passat Sant Joan (al Coll de Pendís) hi  trobem un indicador que ens senyala Montdois. L'excursió la hem iniciada en aquest punt però es pot anar en cotxe fins el trencall de la Mare de Déu de Montdois. Passem per un bosc d'eucaliptus, per una granja i aviat arribem a la cruïlla de Montdois, ens hi arribem fins allà per contemplar l'anomenada catedral de les Guilleries i després desfem el camí fet per seguir pel camí  que indica "El Vilar de Querós", masia abandonada que passarem per davant i continuarem el camí fins arribar a una placeta on un cartell de fusta ens  indica  el corriol amb fort pendent  per baixar fins  St Martí de Querós. La tornada s'ha de fer pel mateix lloc.

Entre el camí d'anada i tornada es fan gairebé 16 km. però es pot anar fins a Montdois en cotxe i t'estalvies un bon tros. El desnivell és d'uns 500 m.









A l'inici del camí passem per davant d'unes granges



Santuari de Montdois


El Santuari està situat en una carena molt ampla  i planera amb molt bones vistes sobre el cingle del Pla Boixer i el de l'Avenc, l'Agullola i el Far.
El nom de Montdois ja consta el 996, i l'església el 1268, però l'edifici actual es va construir el 1759. Se li diu la catedral de les Guilleries per les seves grans dimensions.

Vistes des del Santuari de Montdois

Desfem un tros de camí per continuar cap al Vilar de Querós, masia en ruïnes al costat del camí




El Vilar de Querós
El turó del Malsopar davant de Sant Martí de Querós 


Sant Martí de Querós


Pantà de Susqueda davant de Sant Martí de Querós


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada